Nina Jansen


Hey!
Ik ben Nina Jansen en ik ben 17 jaar oud. Toen we begonnen met geld inzamelen, was ik 12! Toen was onze naam nog 'Wij zijn in beweging voor Nina' maar later veranderde dit naar Team4Nina.

 

Vanaf mijn 11weten we dat ik de spierziekte HNPP heb waardoor ik sneller moe word dan andere leeftijdsgenoten. Ondertussen heb ik dit om weten te zetten naar iets positiefs; Team4Nina! Ik kan met zekerheid zeggen dat ik kracht haal uit Team4Nina. Hierdoor kan ik op een leuke manier bezig zijn met iets wat eigenlijk helemaal niet zo leuk is. Natuurlijk kan ik soms ergens niet aan meedoen en ik weet dat een intensieve sportcarrière er nooit in gaat zitten, maar er zijn genoeg dingen die ik wel kan. Zo vind ik het ontzettend leuk om creatief bezig te zijn en om foto’s te maken, net als mijn vader. Ondertussen werk ik ook met plezier aan deze site en zorg ik ervoor dat er amuserende teksten op onze sociale media verschijnen.

 

Het komt erop neer dat ik eruit wil halen wat erin zit. Accepteer wat je niet kan en geniet van wat je wel kan!


Jos Jansen


Hallo,

Ik ben Jos Jansen, getrouwd met Rita, vader van Jordy en Nina. 

In het dagelijks leven werk ik als Duty Manager in NH Koningshof in Veldhoven. Buiten deze baan heb ik ook verschillende hobby´s. Ik haal veel plezier uit bezig zijn met auto's, fotografie, muziek en zingen.

Omdat ik vaak op zaterdag en zondag werk, heb ik op woensdag weekend. Op deze dag ga ik samen met Nina paardrijden, ik kijk toe. In de auto beleven we vaak hilarische momenten en hebben we onze eigen carpool kareoke! Op schooldagen voor dag en douw al uit bed om samen met Nina te ontbijten en haar daarna naar school te sturen.

 

Door Spieren voor Spieren ben ik vooral geïnspireerd, alles wat ze doen is zo hartverwarmend en de Spierathlon geeft je echt een kick. Zoveel sporters; bekend en onbekend, ieder een onderdeel waar ze goed in zijn of gewoon zijn uiterste best doen om de finish te halen.

Na zo'n dag besef je des te beter wat een normaal leven allemaal brengt en geeft, dan ben ik blij om te zeggen "ik zet me in voor het goede doel, met Team4Nina!!!!"

 

Een quote die ik hier perfect bij vind passen is:

"If you don't like something, change it. if you can't change it, change the way you think about it."


Rita Jansen


Hoi, Ik ben Rita Jansen trotse moeder van Jordy en Nina. Sinds 1989 gelukkig getrouwd met Jos. Vanaf de geboorte van Nina in 2001 wisten we dat er iets niet in orde was met ons meisje. Na een hele lange zoektocht werd uiteindelijk pas in 2011 de diagnose gesteld. Na een lange onzekere tijd eindelijk duidelijkheid, dat gaf opluchting maar tegelijkertijd vielen we in een enorm gat. Het is niet niks om te horen dat je kind een zeldzame spierziekte heeft.

We hebben gehuild en getreurd maar dat gaf geen oplossing.

Ondertussen heeft het een plaats gekregen en ben ik verpleegster, persoonlijk verzorgster, kok en scheur ik met Nina heel Nederland door als haar persoonlijke taxichauffeur. Naast deze bezigheden vind het geweldig om trombone te spelen, daar kan ik erg van genieten.

Met Team4Nina zet ik me in om geld in te zamelen, zodat er sneller diagnoses gesteld kunnen worden en er onderzoek gedaan kan worden naar medicijnen.

Op deze manier willen we er samen met spieren voor spieren voor zorgen dat ook kinderen met een spierziekte niet buiten spel staan.

Door met Team4Nina bezig te zijn krijgt iets vreselijks toch ook een mooie kant.

Mijn motto is dan ook: "Wacht niet tot de storm over gaat, maar leer te dansen in de regen."


Jordy Jansen


hallo, ik ben Jordy Jansen, ik ben 23 jaar en ik ben de grote broer van Nina. Ik werk bij landal het vennenbos als zelfstandigwerkend kok. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met auto's, foto's maken, sporten en met mijn hondjes wandelen. Verder vind ik muziek heel belangrijk, bijvoorbeeld Queen en anderen artiesten uit de jaren 70, 80 en 90. Ook heb ik een hele lieve vriendin, Iris.

In 2014 heb ik met wat hulp de eerste dinnershow georganiseerd, deze was als verrassing voor Nina en onze ouders. Ik wilde graag wat doen om geld in te zamelen voor onderzoek naar spierziekten bij jonge kinderen. Deze dinnershow was bij de Schakel in Hooge Mierde, hier heb ik samen met mijn medestudenten en docenten van De Rooi Pannen gekookt. Hierna is Team4Nina ontstaan en zijn we meer samen gaan werken met Spieren Voor Spieren. We besloten om de dinnershow te herhalen in 2017, deze keer wat proffesioneler, omdat we natuurlijk meer ervaring hadden. Wat ik vooral leuk vond aan de dinnershows organiseren was de dingen regelen die nodig waren en natuurlijk het de gasten voorzien van een lekkere maaltijd.

 

Door Team4Nina heb ik het gevoel dat ik me goed inzet, niet alleen voor Nina, maar ook voor andere kinderen met een spierziekte. Ik hoop dat mede met het geld dat wij inzamelen, er genoeg onderzoek gedaan kan worden en er meer mensen geholpen kunnen worden.


Bestuur Stichting Team4Nina


Rita Jansen, voorzitter.

Jos Jansen, penningmeester.

Janneke Ockhuysen, secretaris.

Ad Jansen, algemeen bestuurslid.

Iris Heuvelmans, algemeen bestuurslid. 


Adres: De Rogter 43, 5531DB Bladel

E-mail-adres: info@team4nina.nl

Website: www.team4nina.nl

KVK: 74505262

RSIN: 859927738

IBAN: NL16 RBRB 0709 9625 33


Stichting Team4Nina is opgericht op 4 april 2019 door Notaris van Voskuijlen & Koekkoek te Bladel als goede doelen stichting.